محله‌محوری، نقطه آغاز حل مسائل اجتماعی است؛ ظرفیت بزرگ سپاه را در کنار تخصص بهزیستی به میدان می‌آوریم

مدیرکل بهزیستی مازندران با تاکید بر ضرورت هم‌افزایی میان بهزیستی و سپاه کربلا گفت: برای حل مسائل اجتماعی باید از پشت میزها فاصله گرفت و در متن محلات و در کنار مردم حضور داشت؛ ظرفیت بزرگ سپاه و بسیج در محلات می‌تواند در کنار توان تخصصی بهزیستی، مسیر شناسایی و حل مسائل اجتماعی را کوتاه‌تر کند.

به گزارش روابط عمومی اداره‌کل بهزیستی مازندران؛ به مناسبت گرامیداشت هفته دفاع مقدس، نشست رقیه رحمانی، مدیرکل و فرمانده پایگاه بسیج خواهران بهزیستی مازندران با سردار محمدرضا موحد، فرمانده سپاه کربلا مازندران با حضور سرهنگ تقی‌زاده، معاون اجتماعی سپاه کربلا و اعضای شورای راهبری بهزیستی مازندران برگزار شد.

رحمانی در این نشست با قدردانی از همراهی و حمایت‌های فرماندهی سپاه کربلا از مجموعه بهزیستی، هدف از این دیدار را تقویت تعامل و هم‌افزایی میان دو مجموعه عنوان کرد و گفت: امروز آمده‌ایم تا ضمن قدردانی از تلاش‌های مجموعه سپاه، بار دیگر بر این عهد و همکاری تاکید کنیم که برنامه‌های اجتماعی بهزیستی در هماهنگی با ظرفیت‌ها و رویکردهای استان پیش برود و از هرگونه موازی‌کاری در مسیر خدمت به مردم جلوگیری شود.

محله؛ نقطه آغاز حل مسائل اجتماعی

مدیرکل بهزیستی مازندران با تاکید ویژه بر رویکرد محله‌محوری اظهار کرد: امروز بیش از هر زمان دیگری نیازمند حضور در متن مردم هستیم؛ با پشت میز نشستن نمی‌توان مسائل واقعی جامعه را شناخت. باید وارد محلات شویم، مردم را ببینیم، صدای آنها را بشنویم و کاری کنیم که خانواده‌ها احساس کنند دستگاه‌های خدمت‌رسان در کنار آنها حضور دارند.

وی افزود: بهزیستی مازندران نیز در همین مسیر، بخش قابل توجهی از برنامه‌های خود را از سطح ستاد به محلات برده است و برنامه‌هایی همچون طرح مانا، طرح خاتم، آموزش مهارت‌های زندگی، پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی، تسهیلگری، اشتغال و برنامه‌های CBR را در بستر محلات دنبال می‌کند.

رحمانی با اشاره به وجود ۱۱۱ محله در برنامه‌های محله‌محور بهزیستی مازندران و ۱۵۵ محله در برنامه‌های محله‌محوری سپاه، گفت: این ظرفیت می‌تواند زمینه یک همکاری بسیار جدی را فراهم کند. تاکنون تعدادی از محلات مشترک شناسایی شده و باید تلاش کنیم سایر ظرفیت‌ها نیز در کنار یکدیگر قرار گیرد تا برنامه‌های دو مجموعه به صورت هماهنگ و مکمل اجرا شود.

بسیج؛ چشم بهزیستی در محلات

رحمانی با اشاره به ظرفیت فرماندهان پایگاه‌ها و نیروهای بسیج در شهرستان‌ها و محلات، تصریح کرد: همکاران بسیجی و مجموعه سپاه می‌توانند چشم بهزیستی در محلات باشند. آنها حضور میدانی و ارتباط نزدیک‌تری با مردم دارند و می‌توانند مسائل و آسیب‌های اجتماعی را زودتر شناسایی و به مجموعه تخصصی بهزیستی منتقل کنند.

وی ادامه داد: در مقابل، بهزیستی نیز یک مجموعه تخصصی است و روان‌شناس، مددکار، مشاور و کارشناسان حوزه‌های مختلف را در اختیار دارد. اگر ظرفیت مردمی و میدانی سپاه در کنار ظرفیت تخصصی بهزیستی قرار گیرد، می‌توانیم اقدامات دقیق‌تر و موثرتری در محلات انجام دهیم.

مدیرکل بهزیستی مازندران تاکید کرد: حل مسائل اجتماعی کار یک دستگاه نیست و زمانی می‌توان به نتیجه رسید که ظرفیت دستگاه‌های اجرایی، بسیج، گروه‌های مردمی، خیران، متخصصان و تشکل‌های اجتماعی در کنار یکدیگر قرار گیرد.

از آمارمحوری به نتیجه‌محوری

رحمانی با تاکید بر ضرورت نتیجه‌محوری در اقدامات اجتماعی گفت: هدف ما این نیست که صرفا تعداد برنامه‌ها و اقدامات را افزایش دهیم و در پایان، آمار ارائه کنیم؛ بلکه باید ببینیم این اقدامات چه تاثیری بر کیفیت زندگی مردم و کاهش آسیب‌های اجتماعی داشته است.

وی با بیان اینکه اعتماد مردم سرمایه اصلی بهزیستی است، افزود: در اجرای برنامه‌های محله‌محور باید مراقب باشیم اعتماد مردم آسیب نبیند. اگر مردم به ما اعتماد کنند، خودشان به یکی از مهم‌ترین ظرفیت‌های حل مسائل اجتماعی تبدیل خواهند شد.

مدیرکل بهزیستی مازندران با اشاره به مشارکت گسترده مردم در برنامه‌های محله‌محوری گفت: استقبال مردم مازندران از مشارکت در این طرح‌ها نشان می‌دهد که سرمایه اجتماعی ارزشمندی در استان وجود دارد و باید از این سرمایه با برنامه‌ریزی درست استفاده کنیم.

ظرفیت ۱۸۳ هزار خانوار تحت پوشش بهزیستی

رحمانی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به گستردگی جامعه هدف بهزیستی مازندران اظهار کرد: در حال حاضر حدود ۱۸۳ هزار خانوار و ۳۴۰ هزار نفر در استان از خدمات بهزیستی بهره‌مند هستند و این جامعه هدف از خدمات مستمر و غیرمستمر سازمان استفاده می‌کند.

وی افزود: ماموریت بهزیستی از پیشگیری و غربالگری پیش از تولد و دوران نوزادی تا حمایت از افراد دارای معلولیت، سالمندان، خانواده‌های آسیب‌پذیر و افراد در معرض آسیب‌های اجتماعی گسترده است و همین گستردگی ماموریت، ضرورت استفاده از همه ظرفیت‌های استان را بیشتر می‌کند.

رحمانی همچنین به اقدامات بهزیستی در حوزه غربالگری و شناسایی زودهنگام اختلالات اشاره کرد و گفت: هدف از این اقدامات، مداخله به‌هنگام و جلوگیری از تبدیل مسائل قابل پیشگیری به آسیب‌های جدی‌تر است.

هم‌افزایی در حوزه سلامت اجتماعی و افزایش تاب‌آوری

مدیرکل بهزیستی مازندران، سلامت اجتماعی و افزایش تاب‌آوری مردم را از دیگر محورهای مهم همکاری مشترک دانست و گفت: همکاری میان بهزیستی، معاونت اجتماعی سپاه، معاونت اجتماعی استانداری و نظام روان‌شناسی می‌تواند ظرفیت ارزشمندی برای پاسخگویی به نیازهای اجتماعی و روانی مردم ایجاد کند.

وی افزود: استفاده از ظرفیت روان‌شناسان، مشاوران و متخصصان در شرایط مختلف اجتماعی می‌تواند به افزایش تاب‌آوری خانواده‌ها و پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی کمک کند و این همکاری‌ها باید استمرار داشته باشد.

تاکید بر تشکیل کارگروه عملیاتی مشترک

رحمانی با پیشنهاد استمرار همکاری‌ها در قالب یک کارگروه عملیاتی مشترک اظهار کرد: لازم است همکاری بهزیستی و سپاه صرفا به برنامه محله‌محوری محدود نشود و در سایر حوزه‌های مرتبط نیز بتوانیم با یک برنامه مشخص و تقسیم کار روشن، ظرفیت‌های دو مجموعه را در کنار هم قرار دهیم.

وی ادامه داد: بهزیستی مازندران آمادگی دارد تمام ظرفیت تخصصی خود را در کنار ظرفیت‌های مردمی و میدانی سپاه قرار دهد تا اقدامات مشترک از سطح جلسات و تفاهم‌ها عبور کرده و به عملیات واقعی در میدان منجر شود.

استفاده از ظرفیت سپاه در حوزه اعتیاد و مراکز ماده ۱۶

مدیرکل بهزیستی مازندران همچنین با اشاره به فعالیت مراکز نگهداری و درمانی و موضوع مراکز ماده ۱۶، خواستار استفاده از تجربه و ظرفیت سپاه در این حوزه شد و گفت: در استان نیازمند وحدت رویه و مدیریت هماهنگ در این حوزه هستیم و تجربه‌های موفق می‌تواند در توانمندسازی و بازگشت افراد به جامعه مورد استفاده قرار گیرد.

رحمانی با اشاره به وجود مراکز مختلف بهزیستی برای نگهداری و حمایت از گروه‌های هدف، از جمله افراد دارای اختلالات روانی، افراد دارای معلولیت، سالمندان و افراد درگیر اعتیاد، بر ضرورت تقویت همکاری بین‌دستگاهی برای ارتقای کیفیت خدمات تاکید کرد.

خدمات بهزیستی در بحران و حمایت از مردم

وی همچنین با اشاره به فعالیت شبانه‌روزی اورژانس اجتماعی ۱۲۳ و خط مشاوره ۱۴۸۰ گفت: این ظرفیت‌ها در شرایط مختلف در کنار مردم قرار داشته‌اند و در دوره‌های بحرانی نیز خدمات مشاوره‌ای و مداخلات اجتماعی را ارائه کرده‌اند.

رحمانی بر ضرورت آشنایی بیشتر مسئولان و مجموعه‌های همکار با ظرفیت‌های تخصصی بهزیستی تأکید کرد و پیشنهاد داد بازدیدهایی از مراکز دولتی و تخصصی بهزیستی انجام شود تا ظرفیت‌های موجود از نزدیک مورد توجه قرار گیرد.

در کنار سپاه، برای آرامش واقعی مردم تلاش می‌کنیم

رحمانی در پایان با تاکید بر آمادگی مجموعه بهزیستی برای تداوم همکاری با سپاه کربلا گفت: بهزیستی مازندران برای حل مسائل اجتماعی به همراهی و حمایت مجموعه سپاه نیاز دارد و ما نیز تمام ظرفیت تخصصی خود را برای این همکاری به میدان می‌آوریم.

وی خاطرنشان کرد: با همدلی و هم‌افزایی با سپاه می‌توانیم در محلات حضور مؤثر داشته باشیم؛ محله نقطه آغاز حل بسیاری از مسائل جامعه است. هدف این همکاری نباید صرفا درج گزارش در جلسات باشد، بلکه باید به نتیجه‌ای ملموس در زندگی مردم، کاهش آسیب‌های اجتماعی و ایجاد آرامش واقعی برای خانواده‌ها منجر شود.

در پایان این دیدار، لوح تقدیر و تابلویی نفیس که به همت یکی از مددجویان ناشنوای بهزیستی تهیه شده بود، به سردار موحد اهدا شد و فرمانده سپاه کربلا نیز در قدردانی از این مددجو، هدیه‌ای برای وی اختصاص داد که از سوی مدیرکل بهزیستی استان تقدیم خواهد شد.

کد مطلب 210472

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 12 =

خدمات الکترونیک پرکاربرد